skip to Main Content

HOW DO WE EAT RIGHT; CUT-OFF SUGAR TOTALLY

Makanan dan minuman yang manis, kebiasaannya tinggi kalori dan jika dimakan terlalu kerap, boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan dan juga boleh menyebabkan kerosakan gigi. Kebanyakkan makanan dan minuman yang dibungkus mengandungi jumlah gula ringkas yang mengejutkan. Gula ringkas ini…

Read More

HOW DO I EAT RIGHT; PILIHAN MASAKAN

Masakan simple itu lebih sedap, segar dan tentunya sihat. Pilihlah cara masakan yang boleh membantu kita mengawal kalori harian. Masakan cara berikut berada di ranking tertinggi cara masakan terbaik: 1️⃣ KUKUS 2️⃣ REBUS 3️⃣ GRILL 4️⃣ SINGGANG 5️⃣ BAKAR Sedap…

Read More

HOW DO I EAT RIGHT?!

Kawal portion karbo (starchy carbohydrate) harian kita. Bahagian karbohidrat dalam hidangan yang baik adalah segenggam atau sepenumbuk tangan kita. Makan nasi pun boleh kurus je sebenarnya. Saya turun berat sebanyak 15kg dan saya makan nasi! 🎯 Cabaran Kurus Online bersama…

Read More

HOW DO I EAT CLEAN?

Paling simple tapi ramai susah nak ambil makanan ni. SAYUR! Cara simple dan mudah nak diet, hanya lengkapkan tambah atau ambil sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari dalam hidangan kita. Sayuran dan buah-buahan selain mempunyai mineral dan vitamin, ia juga ada…

Read More

EHMMM.. MANO LAIE SODAP

2 2 sodap kan?! Sedap di mulut dan rasa di lidah. Mana lebih mudharat? Fast Food atau Junk Food? Fast Food seperti yang kebiasaan ramai tahu dan makan; makanan segera order siap dapat ngap terus ie drive thru. Junk Food…

Read More

PILIHAN ANDA SENDIRI

Breakfast ini penting, ye la setelah 6-8 jam berpuasa makan, siapa kat sini masa tidur dia makan? X kan 😊 So pentingnya seawal pagi kita pilih makanan yang bernutrisi dan berkhasiat masuk ke dalam tubuh kita. As a good starter…

Read More
Back To Top